ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΚΟΛΟΒΩΜΑΤΟΣ

Φορώντας μια πρόθεση οι φυσικές ιδιότητες και οι λειτουργίες του δέρματος διαταράσσονται και εκτίθεται σε μια μικρή πίεση και τριβή. Ο συνδυασμός αυξημένης εφίδρωσης και πίεσης τελικά οδηγεί σε ερεθισμό του δέρματος και σχηματισμό βακτηρίων.

Για τη σωστή συντήρηση του κολοβώματος και για να αποφύγετε οποιαδήποτε ενόχληση είναι απαραίτητο να ακολουθείτε κάποια μικρή ημερήσια φροντίδα τόσο στην ουλή, όσο και στο υγιές μέλος.

Το δέρμα των φορέων της πρόθεσης υπόκειται σε ιδιαίτερες και αναπόφευκτες καταπονήσεις, η προστασία και η πρόληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η καλλυντική σειρά της DERMA της εταιρείας OTTOBOCK  προσφέρει προϊόντα φροντίδας δέρματος ειδικά προσαρμοσμένα για τις ανάγκες του κολοβώματος αλλά και της πρόθεσής σας και προορίζεται για καθημερινή χρήση.

Πριν από την εφαρμογή του τεχνητού σας μέλους εφαρμόστε με τη χορήγηση μερικών σταγόνων από τη DERMA PREVENT, η οποία προστατεύει και αναζωογονεί τη φυσική προστασία του δέρματος και λειτουργεί σαν προστατευτική μεμβράνη για να περιορίσει την επαφή του δέρματος με εξωτερικά αλλεργιογόνα. Μειώνει την εφίδρωση, αποβάλλει την οσμή και διατηρεί το δέρμα απαλό. Προσοχή η εκτέλεση θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την εφαρμογή της πρόθεσης ώστε να απορροφηθεί καλά από το δέρμα και να στεγνώσει. Δεν ενδείκνυται σε πληγές και ερεθισμένο δέρμα. Παρακαλούμε ανακινείστε πριν από κάθε χρήση.

Μετά την αφαίρεση του τεχνητού σας μέλους, κατά προτίμηση πριν πάτε για ύπνο θα πρέπει να πλένετε το κολόβωμα με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι. Στη συνέχεια στεγνώστε καλά με μια καθαρή πετσέτα χωρίς τριβή. Εάν έχουν σχηματιστεί πτυχώσεις του δέρματος ή ουλές, αυτές θα πρέπει να φροντίζονται εντατικά για την πρόληψη λοιμώξεων.

    Ελέγξτε προσεκτικά για σημεία λοίμωξης όπως :

    Ζεστό, κόκκινο ή πολύ μαλακό δέρμα

    Απόρριψη υγρού ή πύου

    Ασυνήθιστο οίδημα

Επικοινωνήστε με την ομάδα φροντίδας για συμβουλές ή με τον θεράπων ιατρό σας.

Σε περιπτώσεις δημιουργίας ερεθισμών από παρατεταμένη χρήση συνιστάται να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα από τη DERMA REPAIR, η οποία βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και ενυδατώνει το ξηρό δέρμα. Επιδιορθώνει τις βλαβερές συνέπειες της τριβής και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα. Περιέχει πανθενόλη και βιταμίνη Ε για τη μείωση του κνησμού και της φλεγμονής του δέρματος. Η αντιβακτηριδιακή φόρμουλα βοηθά το αμυντικό σύστημα βελτιώνοντας την ενυδάτωση και την υγρασία του δέρματος. Το τακτικό μασάζ με λίγες σταγόνες στην παλάμη του χεριού σας, επιδρά θετικά στην κατάσταση του κολοβώματος διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος.

Εκτός από τη φροντίδα του κολοβώματος η πρόθεση σας πρέπει, επίσης, να καθαρίζεται καθημερινά. Μπορείτε να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος έχοντας μια καθαρή επιφάνεια επαφής με το δέρμα. Αφού αφαιρέσετε τη σιλικόνη, γυρίστε την επένδυση προς τα έξω και σκουπίστε τη με ένα καθαρό υγρό πανί αφαιρώντας υπολείμματα ιδρώτα και τα σωματίδια του δέρματος. Εφαρμόστε την ήπια καθαριστική λοσιόν DERMA CLEAN με ουδέτερο PH και απαλλαγμένο από αλκάλια και φωσφορικά άλατα όπου το καθιστούν ασφαλές με τα περισσότερα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των προσθετικών επενδύσεων χωρίς να ανησυχείτε για την πρόκληση ζημιών. Ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε με ένα καθαρό στεγνό πανί. Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστάται να αφήσετε τη σιλικόνη να στεγνώσει στον αέρα πριν τη χρησιμοποιήσετε ξανά. Αποφύγετε υψηλές θερμοκρασίες.

                            

 Με τον ίδιο τρόπο καθαρίστε εσωτερικά την θήκη του προσθετικού σας μέλους.

Παρακαλούμε να διατηρείτε καθημερινά τους κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας.

Ο προσθετικός σας θα είναι δίπλα σας για να σας συμβουλεύσει.