Προθέσεις Αντιβραχίου & Άκρας Χειρός

Προθέσεις Αντιβραχίου & Άκρας Χειρός

Τεχνητά Μέλη      Προσθετική Άνω Άκρων      Προθέσεις Αντιβραχίου & Άκρας Χειρός

Στους ακρωτηριασμούς αντιβραχίου εφαρμόζουμε κυρίως κοσμητικές, μηχανικές ή μυοηλεκτρονικές προθέσεις. Με την εφαρμογή μυοηλεκτρονικών προθέσεων, προβλέπουμε μια πιο έγκυρη λειτουργία, με μεγαλύτερη δύναμη πρόσφυσης και βέλτιστη αισθητική, όμως με μεγαλύτερο βάρος και πιο δαπανηρή κατασκευή. Ηλεκτρόδια, τοποθετημένα κατά μήκος του κολοβώματος, λαμβάνουν τη διαφορά ηλεκτρικού δυναμικού, που δημιουργείτε κατά τη διάρκεια μυϊκής σύσπασης,  μεταφέροντας έτσι σήμα ηλεκτρικό, ώστε να κινείται επιτυγχάνοντας αρκετές από τις φυσιολογικές κινήσεις που έχει ένα κανονικό άκρο. Οι προθέσεις δουλεύουν με κινητήρες και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου.

Προθέσεις Αντιβραχίου & Άκρας Χειρός

Η λειτουργία μυοηλεκτρονικών προθέσεων άνω άκρων βασίζεται στην ενέργεια ενσωματωμένου συσσωρευτή και στην καθοδήγηση της από σήματα τα οποία συλλαμβάνονται από κατάλληλα ηλεκτρόδια στην επιφάνεια των μυών του κολοβώματος ή του μέλους που παρουσιάζει συγγενή ανεπάρκεια και χρήζει προσθετικής αποκατάστασης. Το σύστημα αυτό τροφοδοτεί τους μικροκινητήρες, οι οποίοι με τη σειρά τους ενεργοποιούν την πρόθεση.

Ο μυοηλεκτρονικός έλεγχος αφορά τη διαδικασία που απαιτείται για τον εντοπισμό της μυικής ομάδας που θα τροφοδοτεί αμιγώς την μυοηλεκτρική πρόθεση. Για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες ενός συστήματος μυοηλεκτρικού ελέγχου, εντοπίζουμε αρχικά τα σημεία με το ισχυρότερο σήμα επιφανειακού κατά την σύσπαση των μυών του κολοβώματος. Τον εντοπισμό αυτό επιτυγχάνουμε με ηλεκτρόδια επιφάνειας συνδεδεμένα με ειδική διάταξη, η οποία και μας καθοδηγεί ως προς την ηλεκτρονική ενίσχυση των σημάτων με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Είναι γεγονός ότι οι ασθενείς βρίσκουν αυτή τη διαδικασία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, διότι εισάγονται κατά τρόπο άμεσο και πρακτικό στην έννοια του μυοηλεκτρονικού ελέγχου και συμμετέχουν ενεργά στην βελτιστοποίηση του αποτελέσματος.

Όταν έχουμε πλέον εντοπίσει τα κατάλληλα σημεία και έχουμε εκτελέσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις, σταθεροποιούμε προσωρινά τα ηλεκτρόδια στο άκρο και τα συνδέουμε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε πραγματικό μυοηλεκτρονικό χέρι τοποθετημένο στο τραπέζι εκπαίδευσης. Ο ασθενής μας έχει τότε τη δυνατότητα να κάνει προκαταρκτική εκπαίδευση ελέγχοντας με τους μύες του, είτε γραφικό μοντέλο χεριού στο ειδικό πρόγραμμα του υπολογιστή, είτε το πραγματικό μυοηλεκτρικό χέρι.

Για την επιτυχία του μυοηλεκτρικού ελέγχου, πρέπει να εξασφαλίσουμε σήματα αφενός ισχυρά, αφετέρου ευδιάκριτα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ανεξάρτητη ενεργοποίηση του μηχανισμού των δακτύλων και του μηχανισμού της πηχεοκαρπικής. Αφού, τα παραπάνω στάδια έχουν επιτευχθεί, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στη συγκρότηση της πρόθεσης.

Bebionic (βιονικό άκρο)

Το Bebionic είναι μία έξυπνη πρόθεση σχεδιασμένη για να προσαρμόζεται με ευκολία και να ανταποκρίνεται με άνεση στις καθημερινές εργασίες. Επρόκειτο για μια μυοηλεκτρονική πρόθεση πολύ ελαφριά, με ενσωματωμένους αρθρωτούς κινητήρες και τεράστιο εύρος κινήσεων.

Η ρομποτική αυτή τεχνολογία το καθιστά πρωτοπόρο όσον αφορά την λειτουργικότητα του καθώς επίσης κα την άριστη αισθητική που επιτυγχάνεται χάρη στο διακοσμητικό γάντι σιλικόνης που καλύπτει την πρόθεση με βάση τις αποχρώσεις του υγειούς μέλους.

Χαρακτηριστικά

  • Ισχυροί μικροεπεξεργαστές παρακολουθούν συνεχώς τη θέση του κάθε δακτύλου, δίνοντάς έναν ακριβή, αξιόπιστο έλεγχο των κινήσεων της παλάμης.
  • 14 διαφορετικές λειτουργίες και θέσεις της παλάμης, δίνουν τη δυνατότητα να εκτελεστούν ένας τεράστιος αριθμός των καθημερινών δραστηριοτήτων με μεγάλη ευκολία.
  • Έλεγχος ταχύτητας, που δίνει την ακρίβεια ελέγχου πάνω σε λεπτές κινήσεις, όπως να κρατήσετε ένα φλιτζάνι του καφέ εύκολα.
  • Τρεις επιλογές με ασύρματη τεχνολογία, το κάνει εύκολο στο να προσαρμόζονται οι λειτουργίες που επιθυμεί κάθε χρήστης, για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής του.
  • Επιλέξιμες θέσεις αντίχειρα δίνουν τη δυνατότητα να ολοκληρωθούν περισσότερα καθήκοντα από ποτέ άλλοτε.
  • Αυτόματη πρόσφυση σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ατυχήματα, αφού το BeBionic ανιχνεύει αυτόματα όταν ένα συγκρατημένο στοιχείο ολισθαίνει και προσαρμόζει τη λαβή για να το ασφαλίσετε.
  • Ανθεκτική κατασκευή και υλικά προηγμένης τεχνολογίας καθιστούν το BeBionic αρκετά ισχυρό για να μεταφέρει βαριά αντικείμενα, αλλά και να σπρώξετε τον εαυτό σας από καθιστή θέση. (παλάμη κλειστή σε γροθιά)
  • Ο καινοτόμος σχεδιασμός του προστατεύει το BeBionic, και κάνει το χέρι πιο αθόρυβο από ποτέ.
  • Μαλακά μαξιλαράκια στα δάχτυλα και ένα ευρύ προφίλ αντίχειρα μεγιστοποιεί το εμβαδόν της επιφανείας, και ενισχύει την πρόσφυση.
Προθέσεις Αντιβραχίου & Άκρας Χειρός
Προθέσεις Αντιβραχίου & Άκρας Χειρός

Michelangelo (Otto-Bock)

Το Michelangelo από τον Οίκο Otto Bock, είναι το πρώτο βιονικό άκρο της γερμανικής εταιρείας, το οποίο διαθέτει πολλαπτές λειτουργίες όμοιες με αυτές ενός κανονικού άκρου. Είναι το μόνο τεχνητό άκρο που παρέχει τη δυνατότητα ενεργής κάμψης/έκτασης του καρπού, ενώ θέτει νέα δεδομένα λειτουργικότητας.

Τέλος, στο τομέα της αποκατάστασης σε περιστατικά άκρας χειρός προτιμούμε τις προσθετικές κατασκευές σιλικόνης για το ιδιαίτερα αισθητικό αποτέλεσμά τους.

Αυτή η τεχνική προσέγγιση μας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ομοιωμάτων, για μεμονωμένα δάκτυλα άκρας χειρός αλλά και ολόκληρης παλάμης, ανάλογα με τη περίσταση. Η διαμόρφωση της κατασκευής γίνεται με βάση κατάλληλα προετοιμασμένο εκμαγείο της προσβεβλημένης περιοχής, με λήψη αντιγράφου της υγιούς πλευράς αποτυπώνοντας τα ανατομικά χαρακτηριστικά του υγιούς μέλους.

Προθέσεις Αντιβραχίου & Άκρας Χειρός

I-limb Hand (Touch Bionics)

Είναι το πρώτο μυοηλεκτρονικό χέρι που διαθέτει ανεξάρτητη τροφοδοσία δαχτύλων, παρέχοντας στον ασθενή τη μεμονωμένη κίνηση τους. Το I-Limb Hand έχει ήδη εγκατασταθεί επιτυχώς σε έναν σημαντικό αριθμό ασθενών στην Αμερική και την Ευρώπη, και τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μέσω της εταιρίας μας. Η συγκεκριμένη πρόθεση περάχει τη δυνατότητα στους χρήστες να εκτελούνε κινήσεις επιδεξιότητας αυξάνοντας τα επίπεδα λειτουργικότητας όσο κανένα άλλο μυοηλεκτρονικό χέρι.