Προθέσεις Απεξάρθρωσης Ισχίου & Ημιπυελεκτομής

Προθέσεις Απεξάρθρωσης Ισχίου & Ημιπυελεκτομής

Τεχνητά Μέλη      Προσθετική Κάτω Άκρων      Προθέσεις Απεξάρθρωσης Ισχίου & Ημιπυελεκτομής

Προθέσεις Απεξάρθρωσης Ισχίου & Ημιπυελεκτομής

Προθέσεις Απεξάρθρωσης Ισχίου & Ημιπυελεκτομής

Στις περιπτώσεις ακρωτηριασμού απεξάρθρωσης ισχίου ή ημιπυελεκτομής, η κατασκευή της πρόθεσης είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε ασθενείς, με εξαιρετικά ασύμμετρο βάρος και σοβαρά μειωμένη ιδιοδεκτικότητα.

Για το λόγο αυτό, κατασκευάζουμε μια μεγάλη και ταυτόχρονα άνετη θήκη, που θα αποκαταστήσει τρεις σοβαρές αρθρώσεις

  • ισχίο
  • γόνατο
  • ποδοκνημική

Η μεγάλη και άνετη θήκη παρέχει βαδιστική ισορροπία και ασφάλεια στον ασθενή.

Σε ακρωτηριασμούς απεξάρθρωσης ισχίου, επιδιώκουμε τη στήριξη της θήκης στο ισχιακό κύρτωμα της ακρωτηριασμένης πλευράς και πιέσεις στις δύο πλευρές της πυέλου.

Στην περίπτωση ημιπυελεκτομής, επιδιώκουμε στήριξη της θήκης με υπογώνια έδρα στην αντίπλευρη ισχιακή περιοχή και πίεση στην αντίθετη πλευρά.

Και στις δύο περιπτώσεις, η διαμόρφωση της θήκης είναι καθοριστική για την αποφυγή τραυματισμών στο κολόβωμα (υπολοιπόμενο άκρο) και για την βάδιση του ασθενούς με σωστή ισορροπία δυνάμεων.

κ. Πέτρα Καλαμπόκα #kal_petra

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε  στο "Ελένη" του MEGA, η Πέτρα Καλαμπόκα για τη μάχη της και την απόφαση να της κόψουν το πόδι. Το αισιόδοξο μήνυμά της και η "αναγγέννηση" της...

Η πρώτη ηλεκτρονική ισχιακή άρθρωση από την εταιρία μας

Οι προσθετικοί της Chronopoulos, είναι πιστοποιημένοι από τον οίκο Otto-Bock, για την εφαρμογή της πιο εξελιγμένης άρθρωσης ισχίου και ημιπυελεκτομής, ονόματι Helix 3D Hip Joint System. Είναι η πρώτη προσθετική ισχιακή άρθρωση παγκοσμίως, που είναι συμβατή με την ηλεκτρονική άρθρωση γόνατος και επιτρέπει στον ασθενή ένα πιο συμμετρικό και φυσικό βάδισμα.

 

Προθέσεις Απεξάρθρωσης Ισχίου & Ημιπυελεκτομής

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Helix 3D Hip Joint System  διαβάστε εδώ.