Προθέσεις Απεξάρθρωσης Ώμου - Βραχιονίου

Προθέσεις Απεξάρθρωσης Ώμου - Βραχιονίου

Τεχνητά Μέλη      Προσθετική Άνω Άκρων      Προθέσεις Απεξάρθρωσης Ώμου - Βραχιονίου

Για περιστατικά απεξάρθρωσης ώμου, τις περισσότερες φορές προτιμούνται κοσμητικές προθέσεις, εκτός από τις περιπτώσεις διπλού ακρωτηριασμού, που εκεί τα επίπεδα λειτουργικότητας πρέπει να αυξηθούν.

  1. Στέρεη κάλυψη των οστών
  2. Διατήρηση του λειτουργικού μήκους
  3. Διατήρηση της ωφέλιμης αίσθησης
  4. Πρόληψη συμπτωματικού νευρώματος
  5. Πρόληψη των παρακείμενων αρθρώσεων
  6. Ελαχιστοποίηση από βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ασθένεια
  7. Έγκαιρη τοποθέτηση προσθετικού μέλους
  8. Πρόωρη επιστροφή του ασθενούς στις καθημερινές του συνήθειες

Για ακρωτηριασμούς βραχιονίου, κυρίως επιλέγουμε κοσμητικές, μηχανικές, μυοηλεκτρονικές και υβριδικές προθέσεις. Εντούτοις, από την κατασκευαστική μας εμπειρία, προκύπτει ότι η προσθετική λύση των υβριδικών προθέσεων είναι συμβατή με τους περισσότερους ασθενείς μας. Σε αυτή την περίπτωση, ο ασθενής διατηρεί τον μυοηλεκτρονικό έλεγχο σε αντίχειρα-δείκτη-μέσο και σε πρηνισμό-υπτιασμό της παλάμης και ελέγχει την κάμψη-έκταση και σταθεροποίηση του αγκώνος μηχανικά ή ηλεκτρικά με ιμάντες ωμοπλάτης.

Η νέα γενιά μυοηλεκτρικών αγκώνων μας επιτρέπει, λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας που διαθέτουν, να προσεγγίσουμε περισσότερο από ποτέ τη φυσική κίνηση των άνω άκρων.

Η νέα γενιά μυοηλεκτρικών αγκώνων μας επιτρέπει, λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας που διαθέτουν, να προσεγγίσουμε περισσότερο από ποτέ τη φυσική κίνηση των άνω άκρων.

Ο DynamicArm 12K100 του οίκου Otto Bock, αποτελούμενος από τέσσερις μικροεπεξεργαστές, επιτρέπει στον ασθενή με ελάχιστη δαπάνη ενέργειας την άμεση τοποθέτηση της πρόθεσης στην επιθυμητή θέση. Ο συνδυασμός, των χαρακτηριστικών που διαθέτει, αποτελεί ίσως, ένα από τα πλέον εντυπωσιακά συστήματα προσθετικής. Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να ανυψώνει ενεργά, φορτία που ζυγίζουν μέχρι και 6kg., ενώ χάρη στην τεχνολογία DMC (dynamic mode control) η ταχύτητα και η δύναμη της κίνησης είναι ανάλογη της μυϊκής σύσπασης. Το βάρος της άρθρωσης δεν ξεπερνά τα 960g., ενώ η ενσωματωμένη μπαταρία παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια, για τις καθημερινές αναγκαίες δραστηριότητες.

Ο DynamicArm 12K100 ανταποκρίνεται δύο φορές γρηγορότερα από τους υπόλοιπους ηλεκτρονικούς αγκώνες (0,5 δευτερόλεπτα από θέση πλήρης κάμψης σε πλήρη έκταση), ενώ με τη τεχνολογία AXON Bus, η μετάδοση του σήματος γίνεται άμεσα. Έτσι, ο ασθενής μπορεί να εκτελεί φυσικές και αρμονικές κινήσεις (κάμψη, έκταση, πρηνισμό ή υπτιασμό της προσθετικής παλάμης), με μεγάλη ευκολία και αμεσότητα. Επιπλέον, το εξελιγμένο AFB σύστημα (Automatic Forearm Balance) αποθηκεύει την ενέργεια, που χρησιμοποιείται κατά την εκτέλεση της έκτασης και την απελευθερώνει κατά τη φάση της κάμψης, επιτρέποντας τη φυσική αιώρηση του βραχίονα στον κύκλο βάδισης. Ο προγραμματισμός της άρθρωσης γίνεται μέσω της ενσωματωμένης συσκευή Bluetooth που συνδέεται με το κατάλληλο λογισμικό από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η CRC διαθέτει πιστοποίηση για την εφαρμογή του αγκώνα 12Κ100 και εξειδικευμένους προσθετικούς για την εκμάθηση του ασθενούς.

Στην εταιρία μας μπορεί να γίνει δοκιμαστική εφαρμογή σε ασθενείς με πρόσφατο ή παλαιό ακρωτηριασμό χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.