Ορθωτικοί Κηδεμόνες

Ορθωτικοί Κηδεμόνες

Ορθωτικοί Κηδεμόνες      Ορθωτικοί Κηδεμόνες

Η πολύπλοκη ανατομία της σπονδυλικής στήλης, η υπάρχουσα γενετική της προδιάθεση σε συνδυασμό με την κακή στάση, που καθημερινά εκθέτουμε το σώμα μας, συχνά προκαλούν διαταραχές στην ευθυγράμμιση της (σκολιωτικό- κυφωτικό κύρτωμα), μετατόπιση των μεσοσπονδυλίων δίσκων και σπονδυλική στένωση (οσφυαλγίες, ισχιαλγίες).

Στην CRC κατασκευάζουμε ορθώσεις για όλες τις μοίρες της σπονδυλικής στήλης, για παιδιά και ενήλικες, από συμβατικά υλικά. Λαμβάνουμε υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και παθήσεις του ασθενούς και στοχεύουμε στην κατασκευή μιας αποτελεσματικής και ταυτόχρονα άνετης όρθωσης.

Στην κατασκευή ορθώσεων σπονδυλικής στήλης, ακολουθούμε πάντα τη γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματικότητα αλλα αισθητική της όρθωσης. Η εμπειρία μας έχει αποδείξει, ότι σε πολλούς ασθενείς, το αισθητικό αποτέλεσμα της όρθωσης, παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική αποδοχή της.

 

Οι ορθώσεις σπονδυλικής στήλης διακρίνονται σε:

  • Οσφυο-πυελικές (LSO)
  • θωρακο-οσφυο-πυελικές (TLSO)
  • Αυχενο-θωρακο-οσφυο-πυελικές (CTLSO)

Κηδεμόνας τύπου Boston και Cheneau

Πρόκειται για κηδεμόνες τύπου TLSO ή LSO, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ιδιοπαθής σκολίωσης στους εφήβους. Ενδείκνυται σε σπονδυλικές στήλες με καμπυλότητα μεταξύ 25-40 μοιρών και η χρήση τους θεωρείται κυρίως αποτελεσματική, στο μέσο και το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης. Ένας τέτοιος κηδεμόνας, μπορεί να είναι είτε προκατασκευασμένος, είτε κατά παραγγελία, μετά από λήψη γύψινου προπλάσματος. Το εξωτερικό κέλυφος κατασκευάζεται από πολυπροπυλένιο και το εσωτερικό του από μαλακό αφρώδες υλικό τύπου plastazote. Σε κάθε περίπτωση εξετάζουμε και αποτυπώνουμε το σώμα του παιδιού και επιλέγουμε τον κηδεμόνα που θα φέρει την καλύτερη πρόοδο στη διόρθωση της σπονδυλικής στήλης. Φοριούνται συνήθως καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας (18-23 ώρες) και η εφαρμογή του κάτω από τα ρούχα δεν γίνεται ορατά αντιληπτή.

Ορθωτικοί Κηδεμόνες