Προθέσεις Κνήμης (Vacuum/Pin lock/Hybrid)

Προθέσεις Κνήμης (Vacuum/Pin lock/Hybrid)

Τεχνητά Μέλη      Προσθετική Κάτω Άκρων      Προθέσεις Κνήμης (Vacuum/Pin lock/Hybrid)

Προθέσεις κνήμης

Αποτελούνται, στις περισσότερες περιπτώσεις, από τα ακόλουθα εξαρτήματα:

  • προσθετική θήκη Carbon - ανθρακονημάτων
  • Κάλτσα σιλικόνης
  • σύνδεσμο και άξονα τιτανίου η Carbon
  • Μηχανισμός πέλματος  
  • αφρώδης επικάλυψη με επένδυση σιλικόνης

Πρόκειται ίσως, για το πιο σημαντικό επίπεδο ακρωτηριασμών, καθώς απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος των ασθενών. Η πλειοψηφία αυτών των ασθενών, θα αντικαταστήσει τον ακρωτηριασμό, με ένα πρόσθετο πόδι, χωρίς να παρουσιάσει κάποιες επιπλοκές. Οι ασθενείς, που υποβάλλονται σε κνημιαίο ακρωτηριασμό, έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να προχωρήσουν με μια πρόθεση, σε σύγκριση με τους ακρωτηριασμένους άνω του γόνατος. Κυρίως λόγω των μηχανικών πλεονεκτημάτων, της διατήρησης, της άρθρωσης, του γόνατος.     

Προθέσεις Κνήμης (Vacuum/Pin lock/Hybrid)
Προθέσεις Κνήμης (Vacuum/Pin lock/Hybrid)

Κατασκευή κνημιαίας πρόθεσης

Για το σχεδιασμό της κνημιαίας θήκη, βασιζόμαστε στην αρχή φόρτισης του επιγονατιδικού συνδέσμου, ενώ μεταφέρουμε μερικώς το φορτίο, στις περιοχές εκατέρωθεν της κνήμης και σε όλη την επιφάνεια του γαστροκνημίου κολοβώματος. Με αυτή την τεχνική, το φορτίο κατανέμεται σωστά (total contact), ενώ παράλληλα προστατεύονται οι ευαίσθητες περιοχές του ιγνυακού πεδίου και του πρόσθιου χείλους της κνήμης. Τα συστήματα που κατασκευάζονται απο την CRC, χωρίζονται σε κενού αέρος (vacuum), με πύρο συγκράτησης (pin lock) και συνδυαστικά συστήματα (hybrid).

Για την εφαρμογή της κνημιαίας θήκης  με το κολόβωμα, χρησιμοποιούμε κυρίως τις θήκες σιλικόνης ή πολυουρεθάνης. Λόγω της αυξημένης αντοχής, αλλά και της άνεσης που παρέχουν στον ασθενή, είναι πολύ φιλικές προς το χρήστη και έχουν εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία. 

Από πλευράς χαρακτηριστικών, αυτό που επιθυμούμε, είναι:

  • το περιφερειακό άκρο του κνημιαίου κολοβώματος να είναι 12-15 εκ., 
  • τα οστικά άκρα κνήμης και περόνης να είναι διαμορφωμένα καταλλήλως και καλυμμένα επαρκώς με μαλακά μόρια.

Η εμβιομηχανική αυτή συνθήκη, μας εξασφαλίζει την απαιτούμενη υψομετρική διαφορά, για την τοποθέτηση της προσθετικής, ποδοκνημικής άρθρωσης, ενώ παράλληλα προσφέρει στον ασθενή μας, επαρκή κνημιαίο μοχλοβραχίονα, για έναν αποτελεσματικό έλεγχο της πρόθεσης. 

Για τις κνημιαίες προθέσεις, μείζονος σημασίας είναι επίσης, η σωστή επιλογή της ποδοκνημικής άρθρωσης - το προσθετικό πέλμα. Δίνουμε στον ασθενή, τη δυνατότητα, να δοκιμάσει διαφορετικούς τύπους πελμάτων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επίπεδα Κ δραστηριότητάς του. Επιλέγουμε τους μηχανισμούς, που θα παρέχουν δυναμική  και ενέργεια σε κάθε δραστηριότητα του ασθενή.  

Προθέσεις Κνήμης (Vacuum/Pin lock/Hybrid)

Στην εταιρία μας, χρησιμοποιούμε υλικά τελευταίας γενιάς, όπως ανθρακόνημα (Carbon), τιτάνιο και σιλικόνη. Κατασκευάζουμε τεχνητά μέλη με γνώμονα την άρτια εφαρμογή τους, κάνοντας χρήση συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας.

Διαβάστε για τη νέα τεχνολογία του RevoFit2.

Στόχος της εταιρίας Chronopoulos, είναι να βελτιώνει συνεχώς την προσθετική αντικατάσταση, διευρύνοντας την αποτελεσματικότητα των προσθετικών μελών, που προσφέρει στους ασθενείς. 

Μας αρέσει να αναπτύσσουμε νέες προσεγγίσεις για τη βελτίωση της παραγωγής και της ανάπτυξης τεχνητών μελών. Επίσης, οι έρευνές μας επικεντρώνονται στη βελτίωση της κινητικότητας και της άνεσης των ασθενών, καθώς και στην πρόληψη των τραυματισμών.

Προθέσεις Κνήμης (Vacuum/Pin lock/Hybrid)

Ο Μιχάλης Σεΐτης μέχρι το 2013 ήταν αθλητής του στίβου με όνειρό του τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε, μέσα από μια σειρά από συμπτώσεις, ενεπλάκη σε ένα τροχαίο ατύχημα, το οποίο του κόστισε το πόδι του. Μόλις τρία χρόνια αργότερα, θα λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Κι έκτοτε θα συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Mega TV.

Προθέσεις Κνήμης (Vacuum/Pin lock/Hybrid)

Ο γνωστός personal trainer Ετεοκλής Παύλου και σύζυγος της Ελένης Χατζίδου, ποτέ δεν είδε την αναπηρία του ως “ανικανότητα” και από τη πρώτη στιγμή μίλησε για το πώς συνέβη αυτό στη ζωή του, συγκίνησε τον κόσμο και απέδειξε ότι ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στο ΤΗΕ 2NIGHT SHOW του ΑΝΤ1.