Προθέσεις Απεξάρθρωσης Ισχύου & Ημιπυελεκτομής

 

Στις περιπτώσεις ακρωτηριασμού απεξάρθρωσης ισχίου ή ημιπυελεκτομής, η κατασκευή της πρόθεσης είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε ασθενείς με εξαιρετικά ασύμμετρο βάρος και σοβαρά μειωμένη ιδιοδεκτικότητα. Για το λόγο αυτό, κατασκευάζουμε μια μεγάλη και ταυτόχρονα άνετη θήκη, που θα αποκαταστήσει τρεις σοβαρές αρθρώσεις (ισχίο, γόνατο, ποδοκνημική), παρέχοντας βαδιστική ισορροπία και ασφάλεια στον ασθενή.

Σε ακρωτηριασμούς απεξάρθρωσης ισχίου, επιδιώκουμε στήριξη της θήκης στο ισχιακό κύρτωμα της ακρωτηριασμένης πλευράς και πιέσεις στις δύο πλευρές της πυέλου. Στην περίπτωση ημιπυελεκτομής, επιδιώκουμε στήριξη της θήκης με υπογώνια έδρα στην αντίπλευρη ισχιακή περιοχή και πίεση στην αντίθετη πλευρά. Και στις δύο περιπτώσεις, η διαμόρφωση της θήκης είναι καθοριστική για την αποφυγή τραυματισμών στο κολόβωμα και για την βάδιση του ασθενούς με σωστή ισορροπία δυνάμεων.

Helix 3D Hip Joint System

To προσωπικό της CRC είναι πιστοποιημένο από τον οίκο Otto-Bock, για την εφαρμογή της πιο εξελιγμένης άρθρωσης ισχίου και ημιπυελεκτομής, ονόματι Helix 3D Hip Joint System. Είναι η πρώτη προσθετική ισχιακή άρθρωση παγκοσμίως, που είναι συμβατή με την ηλεκτρονική άρθρωση γόνατος και επιτρέπει στον ασθενή ένα πιο συμμετρικό και φυσικό βάδισμα. Η τρισδιάστατη δομή του συστήματος και ο πολυκεντρικός του χαρακτήρας, ταυτίζεται όσο καμία άλλη μηχανική άρθρωση, με αυτή του ανθρώπινου σώματος. Χάρη στο προηγμένο υδραυλικό σύστημα της, καθιστά νέα πρότυπα στα επίπεδα δυναμικής και άνεσης, κατά τον κύκλο βάδισης. Εξαιτίας της ξεχωριστής γεωμετρίας του, επιτρέπει αυξημένη ασφάλεια και μεγαλύτερο εύρος κίνησης στην κάμψη-έκταση και έσω-έξω στροφή. Το υδραυλικό σύστημα ελέγχου του συστήματος διευκολύνει την κίνηση της άρθρωσης του γόνατος και πέλματος, επιτρέποντας άμεση ανταπόκριση σε γρήγορο και αργό βάδισμα. Απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό και παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα και λιγότερη απώλεια ενέργειας, κατά τη φάση στήριξης και αιώρησης.