Άρθρα

Άρθρα & Συνεντεύξεις σε θέματα κατατασκευής τεχνητών μελών και ορθωτικών κηδεμόνων, αποκατάστασης και φροντίδας ορθοπεδικών προβλημάτων.

Αθλητικές προθέσεις κάτω άκρων για τρέξιμο

19 Απριλίου 2024

Όσον αφορά τις προθέσεις κάτω άκρων, υπάρχουν πολλές επιλογές, που συνεχώς βελτιώνονται και μπορούν να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε με αξιοθαύμαστες επιδόσεις στο άθλημα ή τη δραστηριότητά, που αγαπάτε.

περισσότερα 

Πώς μπορεί μια ειδική, αθλητική πρόθεση να με βοηθήσει στους αθλητικούς στόχους μου;

15 Μαρτίου 2024

Από τα πρώτα στάδια αποκατάστασης, δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να συμμετέχετε σε οποιοδήποτε άθλημα επιλέξετε.

περισσότερα 

Πόσο εύκολο είναι να μάθω να λειτουργώ το προσθετικό πόδι μου;

12 Ιανουαρίου 2024

Το να μάθετε να περπατάτε με ένα προσθετικό πόδι μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση.

περισσότερα 

Τι είναι ένα προσωρινό μέλος;

10 Ιανουαρίου 2024

Εφαρμόζεται κυρίως, σε ακρωτηριασμούς κάτω άκρου και όπως προκύπτει, από την ονομασία του, θα εφαρμοστεί στον ασθενή προσωρινά (για λίγο διάστημα) στα αρχικά στάδια της προσθετικής.

περισσότερα 

Η επανάσταση για μερική απώλεια ή ανεπάρκεια άκρας χείρας

14 Δεκεμβρίου 2023

Μυοηλεκτρικές, προσθετικές συσκευές για απώλειες περιφερικά στον καρπό και κοντά στη μετακαρποφαλαγγική άρθρωση. Οπουδήποτε από ένα έως πέντε δάκτυλα μπορούν να αντικατασταθούν.

περισσότερα 

Ποιες είναι οι παροχές στα άτομα με αναπηρία;

15 Νοεμβρίου 2023

Εκτός από τα επίδοματα που λαμβάνει ένα άτομο με αναπηρία, έχουν επιβληθεί αρκετές ελαφρύνσεις και παροχές από πολλούς φορείς και την πολιτεία. 

περισσότερα 

Τι είναι η αναπηρία;

01 Νοεμβρίου 2023

Σύμφωνα με το Υπουργείο Επικρατείας, με τον όρο «αναπηρία», αναφερόμαστε στην κατάσταση κατά την οποία το άτομο παρουσιάζει σωματικές, ψυχικές, διανοητικές ή αισθητηριακές δυσχέρειες.

περισσότερα 

Πως αντιμετωπίζουμε την αθηροσκλήρωση

05 Οκτωβρίου 2023

Με τον όρο αθηροσκλήρωση, αναφερόμαστε στην περίπτωση των βλαβών (φράξιμο) των μεγάλων ή μεσαίων αρτηριών από λιπαρές ουσίες, που ονομάζονται πλάκες ή αθήρωμα. 

περισσότερα 

Ιδιοπαθής σκολίωση στα παιδιά και στους εφήβους

14 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πιο κοινός τύπος σκολίωσης είναι η «εφηβική ιδιοπαθής σκολίωση». Ιδιοπαθής σημαίνει «άγνωστης προέλευσης». Η έρευνα για την αιτία της σκολίωσης υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει ένας γενετικός παράγοντας, που επηρεάζει τον έλεγχο της ανάπτυξης της σπονδυλικής στήλης. Η σκολίωση μπορεί να επηρεάσει τόσο παιδιά, όσο και ενήλικες.

περισσότερα 

Εγκεφαλικό επεισόδιο και αποκατάσταση

05 Σεπτεμβρίου 2023

Μία από τις πιο δύσκολες , ξαφνικές και περίπλοκες καταστάσεις είναι η εμφάνιση ενός αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου (ΑΕΕ). Αυτό προκαλείται όταν αναστέλλεται αιφνίδια η ροή του αίματος στον εγκέφαλο ή υπάρχει αιμορραγία μέσα ή γύρω από τον εγκέφαλο.

περισσότερα 

Αδιάβροχες προθέσεις

13 Ιουλίου 2023

Οι νέες αδιάβροχες προθέσεις της Ossur, που έρχονται για να ταράξουν τα νερά!!!

περισσότερα 

Relax Night Care

01 Απριλίου 2022

Η Relax Night Care είναι μια κάλτσα κολοβλωματος όπου εξουδετερώνει τον πόνο φάντασμα χάρη στη μοναδική φόρμουλα Umbrellan. Είναι προϊόν υψηλής ποιότητας από την Ossur.

περισσότερα 

Pro-Flex® LP Align

25 Ιανουαρίου 2022

Το Pro-Flex® LP Align από την Ossur συνδυάζει λειτουργικότητα, άνεση και αισθητική σχεδίαση. Δίνει στους χρήστες την ελευθερία να αλλάζουν υποδήματα ανάλογα την περίσταση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να αλλοιώνουν τη σωστή δομή της πρόθεσης. Με το πάτημα ενός κουμπιού ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη γωνία του αστραγάλου, προσαρμόζοντας έτσι τη κλίση ανάλογα με το τακούνι του εκάστοτε υποδήματος. 

περισσότερα 

UNYQ

19 Οκτωβρίου 2021

Συνδυάστε την λειτουργικότητα με το αγαπημένο σας χρώμα και στυλ για να εκφράστε την μοναδική σας προσωπικότητα. Το κάλυμμα UNYQ είναι ένα προστατευτικό και αισθητικό αξεσουάρ για τα για προσθετικά άνω και κάτω άκρων.

περισσότερα 

Vacuum System

18 Οκτωβρίου 2021

Το Vacuum System είναι ένα σύγχρονο σύστημα ανάρτησης, εξασφαλίζοντας άνεση, ασφάλεια και αυτοπεποίθεση σε κάθε σας βήμα.

περισσότερα 

Μπήκαμε μέσα σε ένα εργαστήρι δημιουργίας τεχνητών μελών στην Αθήνα- Άντυ Κουκλάδα- Reader.gr

Ένας αθλητής, δύο γλύπτριες και ένα προσθετικός μας βάζουν στον κόσμο των τεχνητών μελών.

περισσότερα 

Ασκήσεις εκγύμνασης κάτω άκρων

Η σωματική άσκηση, θα πρέπει να αρχίζει, αμέσως μετά τον ακρωτηριασμό, μόλις ο ασθενής είναι επαρκώς ιατρικά σταθερός για να κάνει ασκήσεις.

περισσότερα 

Ασκήσεις εκγύμνασης άνω άκρων

Η σωματική άσκηση, θα πρέπει να αρχίζει, αμέσως μετά τον ακρωτηριασμό, μόλις ο ασθενής είναι επαρκώς ιατρικά σταθερός για να κάνει ασκήσεις.

περισσότερα 

Κατασκευή τεχνητών μελών στην Ελλάδα - Άρθρο της LIFO

Μια γλύπτρια επιστρατεύει την τέχνη της και δύο προσθετικοί την τεχνογνωσία τους για να κατασκευάσουν τα πιο λειτουργικά και καλαίσθητα μέλη που εξυπηρετούν από καθημερινούς ανθρώπους μέχρι Παραολυμπιονίκες.

περισσότερα 

Κωνσταντίνος Δημητρίου Χρονόπουλος στο athens24.gr

Το όραμά μας είναι να μπορέσουμε να ανταποκρινόμαστε στον κάθε ένα ξεχωριστά και να μπορέσουμε να τον επαναφέρουμε όσο τον δυνατόν καλύτερα.

περισσότερα 

Θήκη ή κάλτσα σιλικόνης

Πρόκειται για μια μαλακή θήκη, που ο ασθενής φοράει πάνω στο κολόβωμά του και πριν από την προσθετική θήκη. Αφορά ασθενείς με ακρωτηριασμό κάτω και άνω άκρου.

περισσότερα 

Διαβήτης και Πρόληψη

Ο διαβήτης είναι μια διαταραχή στην οποία το σώμα αντιμετωπίζει δυσκολία στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Η γλυκόζη, είναι το προϊόν του μεταβολισμού των υδατανθράκων της τροφής και χρησιμοποιείται από όλα τα κύτταρα του σώματος για την παραγωγή ενέργειας.

περισσότερα 

Προσαρμόστε τη θήκη σας, στις ανάγκες σας (RevoFit2)

Το RevoFit2 είναι μια νέα γενιά τεχνολογίας, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει άμεση ρύθμιση της πρόθεσης από τον χρήστη, βασισμένη σε εξαρτήματα Boa Technology®.

περισσότερα 

Περιποίηση κολοβώματος

Φορώντας μια πρόθεση οι φυσικές ιδιότητες και οι λειτουργίες του δέρματος διαταράσσονται και εκτίθεται σε μια μικρή πίεση και τριβή. Ο συνδυασμός αυξημένης εφίδρωσης και πίεσης τελικά οδηγεί σε ερεθισμό του δέρματος και σχηματισμό βακτηρίων.

περισσότερα 

Μέλος φάντασμα

Μέλος φάντασμα ορίζεται ένα ακρωτηριασμένο άκρο όπου ο ασθενής αισθάνεται ότι το αποκομμένο τμήμα του σκέλους εξακολουθεί να υπάρχει στο σώμα και εκτελεί τις κανονικές του λειτουργίες.

περισσότερα 

Μετεγχειρητική Αποκατάσταση Ακρωτηριασμού

Ένας ακρωτηριασμός είναι ιατρικά απαραίτητος εάν το τμήμα του σώματος είναι τόσο σοβαρά άρρωστο ή κατεστραμμένο, ώστε να μη μπορεί να διατηρηθεί.

περισσότερα 

Όρθια στην Ελλάδα

Η 18χρονη σήμερα Dorra (Doaa al Deaf) είναι ένα από τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά της Συρίας που μαζί με την οικογένειά τους πήραν το δρόμο της προσφυγιάς, για να αποφύγουν τη φρίκη που επικρατεί στη χώρα τους.

περισσότερα 

Κατασκευή τεχνητού μέλους κάτω άκρου

Εφόσον το κολόβωμα έχει σχεδόν πάρει την τελική του μορφή και η βάδιση του ασθενούς έχει ανακτήσει ισορροπίες, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην κατασκευή του μόνιμου τεχνητού μέλους.

περισσότερα 

Εκπαίδευση βάδισης σε ακρωτηριασμένους κάτω άκρων

Για τη φυσιολογική βάδιση ενός ασθενούς, δεν επαρκεί η επιτυχημένη κατασκευή ενός τεχνητού μέλους.

περισσότερα 

Επίπεδα K δραστηριότητας

Τα επίπεδα δραστηριότητας Κ, είναι ένα σύστημα αξιολόγησης, που χρησιμοποιείται από τη Medicare, για να δείξει τις δυνατότητες αποκατάστασης ενός ατόμου. Το σύστημα έχει βαθμολογία από 0 έως 4 και υποδηλώνει τη δυνατότητα ενός ατόμου, να χρησιμοποιήσει, μια προσθετική συσκευή.

περισσότερα 

Νέα & Ανακοινώσεις

Κλαδική έκθεση - ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 18-20 Μαρτίου 2023 Ζάππειο Μέγαρο- Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας Νο 10.
Κλαδική έκθεση - ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 18-20 Μαρτίου 2023 Ζάππειο Μέγαρο- Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας Νο 10.
07 Ιανουαρίου 2023

Η κορυφαία Έκθεση στον τομέα της Αναπηρίας και της Αποκατάστασης και της φροντίδας για άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, νοητικές, πνευματικές ή αισθητηριακές βλάβες, καθώς και στα άτομα της τρίτης ηλικίας θα πραγματοποιηθεί στο πολυτελές Ζάππειο μέγαρο 18-19-20 Μαρτίου 2023.

Παρουσίαση νέας παιδιατρικής σειράς για την αποκατάσταση τραυματισμών των αρθρώσεων
Παρουσίαση νέας παιδιατρικής σειράς για την αποκατάσταση τραυματισμών των αρθρώσεων
10 Ιανουαρίου 2022

Σας παρουσιάζουμε, τη νέα μας παιδιατρική σειρά, για τους μικρούς μας φίλους. Προσπαθώντας συνεχώς, να εξελισσόμαστε, εμπλουτίσαμε τη σειρά των ορθοπεδικών ειδών με μια νέα ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΉ ΣΕΙΡΑ, για την κάλυψη των αναγκών, σε παιδία ηλικίας έως 12 ετών.

Παρουσίαση νέας ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος
Παρουσίαση νέας ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος
24 Σεπτεμβρίου 2021

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας site!!! Έχοντας πάντα εσάς στο μυαλό μας, δημιουργήσαμε το chronopoulos.gr, θέλοντας να σας προσφέρουμε μια εύκολη και ταυτόχρονα λειτουργική πλοήγηση.