Άρθρα

Άρθρα & Συνεντεύξεις σε θέματα κατατασκευής τεχνητών μελών και ορθωτικών κηδεμόνων, αποκατάστασης και φροντίδας ορθοπεδικών προβλημάτων.

Ιδιοπαθής σκολίωση στα παιδιά και στους εφήβους

14 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πιο κοινός τύπος σκολίωσης είναι η «εφηβική ιδιοπαθής σκολίωση». Ιδιοπαθής σημαίνει «άγνωστης προέλευσης». Η έρευνα για την αιτία της σκολίωσης υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει ένας γενετικός παράγοντας, που επηρεάζει τον έλεγχο της ανάπτυξης της σπονδυλικής στήλης. Η σκολίωση μπορεί να επηρεάσει τόσο παιδιά, όσο και ενήλικες.

περισσότερα 

Εγκεφαλικό επεισόδιο και αποκατάσταση

05 Σεπτεμβρίου 2023

Μία από τις πιο δύσκολες , ξαφνικές και περίπλοκες καταστάσεις είναι η εμφάνιση ενός αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου (ΑΕΕ). Αυτό προκαλείται όταν αναστέλλεται αιφνίδια η ροή του αίματος στον εγκέφαλο ή υπάρχει αιμορραγία μέσα ή γύρω από τον εγκέφαλο.

περισσότερα 

Αδιάβροχες προθέσεις

13 Ιουλίου 2023

Οι νέες αδιάβροχες προθέσεις της Ossur, που έρχονται για να ταράξουν τα νερά!!!

περισσότερα 

Relax Night Care

01 Απριλίου 2022

Η Relax Night Care είναι μια κάλτσα κολοβλωματος όπου εξουδετερώνει τον πόνο φάντασμα χάρη στη μοναδική φόρμουλα Umbrellan. Είναι προϊόν υψηλής ποιότητας από την Ossur.

περισσότερα 

Pro-Flex® LP Align

25 Ιανουαρίου 2022

Το Pro-Flex® LP Align από την Ossur συνδυάζει λειτουργικότητα, άνεση και αισθητική σχεδίαση. Δίνει στους χρήστες την ελευθερία να αλλάζουν υποδήματα ανάλογα την περίσταση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να αλλοιώνουν τη σωστή δομή της πρόθεσης. Με το πάτημα ενός κουμπιού ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη γωνία του αστραγάλου, προσαρμόζοντας έτσι τη κλίση ανάλογα με το τακούνι του εκάστοτε υποδήματος. 

περισσότερα 

UNYQ

19 Οκτωβρίου 2021

Συνδυάστε την λειτουργικότητα με το αγαπημένο σας χρώμα και στυλ για να εκφράστε την μοναδική σας προσωπικότητα. Το κάλυμμα UNYQ είναι ένα προστατευτικό και αισθητικό αξεσουάρ για τα για προσθετικά άνω και κάτω άκρων.

περισσότερα 

Vacuum System

18 Οκτωβρίου 2021

Το Vacuum System είναι ένα σύγχρονο σύστημα ανάρτησης, εξασφαλίζοντας άνεση, ασφάλεια και αυτοπεποίθεση σε κάθε σας βήμα.

περισσότερα 

Κατασκευή τεχνητών μελών στην Ελλάδα - Άρθρο της LIFO

Μια γλύπτρια επιστρατεύει την τέχνη της και δύο προσθετικοί την τεχνογνωσία τους για να κατασκευάσουν τα πιο λειτουργικά και καλαίσθητα μέλη που εξυπηρετούν από καθημερινούς ανθρώπους μέχρι Παραολυμπιονίκες.

περισσότερα 

Κωνσταντίνος Δημητρίου Χρονόπουλος στο athens24.gr

Το όραμά μας είναι να μπορέσουμε να ανταποκρινόμαστε στον κάθε ένα ξεχωριστά και να μπορέσουμε να τον επαναφέρουμε όσο τον δυνατόν καλύτερα.

περισσότερα 

Θήκη ή κάλτσα σιλικόνης

Πρόκειται για μια μαλακή θήκη, που ο ασθενής φοράει πάνω στο κολόβωμά του και πριν από την προσθετική θήκη. Αφορά ασθενείς με ακρωτηριασμό κάτω και άνω άκρου.

περισσότερα 

Διαβήτης και Πρόληψη

Ο διαβήτης είναι μια διαταραχή στην οποία το σώμα αντιμετωπίζει δυσκολία στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Η γλυκόζη, είναι το προϊόν του μεταβολισμού των υδατανθράκων της τροφής και χρησιμοποιείται από όλα τα κύτταρα του σώματος για την παραγωγή ενέργειας.

περισσότερα 

Ασκήσεις εκγύμνασης κάτω άκρων

Η σωματική άσκηση, θα πρέπει να αρχίζει, αμέσως μετά τον ακρωτηριασμό, μόλις ο ασθενής είναι επαρκώς ιατρικά σταθερός για να κάνει ασκήσεις.

περισσότερα 

Προσαρμόστε τη θήκη σας, στις ανάγκες σας (RevoFit2)

Το RevoFit2 είναι μια νέα γενιά τεχνολογίας, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει άμεση ρύθμιση της πρόθεσης από τον χρήστη, βασισμένη σε εξαρτήματα Boa Technology®.

περισσότερα 

Περιποίηση κολοβώματος

Φορώντας μια πρόθεση οι φυσικές ιδιότητες και οι λειτουργίες του δέρματος διαταράσσονται και εκτίθεται σε μια μικρή πίεση και τριβή. Ο συνδυασμός αυξημένης εφίδρωσης και πίεσης τελικά οδηγεί σε ερεθισμό του δέρματος και σχηματισμό βακτηρίων.

περισσότερα 

Μέλος φάντασμα

Μέλος φάντασμα ορίζεται ένα ακρωτηριασμένο άκρο όπου ο ασθενής αισθάνεται ότι το αποκομμένο τμήμα του σκέλους εξακολουθεί να υπάρχει στο σώμα και εκτελεί τις κανονικές του λειτουργίες.

περισσότερα 

Ασκήσεις εκγύμνασης άνω άκρων

Η σωματική άσκηση, θα πρέπει να αρχίζει, αμέσως μετά τον ακρωτηριασμό, μόλις ο ασθενής είναι επαρκώς ιατρικά σταθερός για να κάνει ασκήσεις.

περισσότερα 

Μετεγχειρητική Αποκατάσταση Ακρωτηριασμού

Ένας ακρωτηριασμός είναι ιατρικά απαραίτητος εάν το τμήμα του σώματος είναι τόσο σοβαρά άρρωστο ή κατεστραμμένο, ώστε να μη μπορεί να διατηρηθεί.

περισσότερα 

Όρθια στην Ελλάδα

Η 18χρονη σήμερα Dorra (Doaa al Deaf) είναι ένα από τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά της Συρίας που μαζί με την οικογένειά τους πήραν το δρόμο της προσφυγιάς, για να αποφύγουν τη φρίκη που επικρατεί στη χώρα τους.

περισσότερα 

Κατασκευή τεχνητού μέλους κάτω άκρου

Εφόσον το κολόβωμα έχει σχεδόν πάρει την τελική του μορφή και η βάδιση του ασθενούς έχει ανακτήσει ισορροπίες, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην κατασκευή του μόνιμου τεχνητού μέλους.

περισσότερα 

Εκπαίδευση βάδισης σε ακρωτηριασμένους κάτω άκρων

Για τη φυσιολογική βάδιση ενός ασθενούς, δεν επαρκεί η επιτυχημένη κατασκευή ενός τεχνητού μέλους.

περισσότερα 

Επίπεδα K δραστηριότητας

Τα επίπεδα δραστηριότητας Κ, είναι ένα σύστημα αξιολόγησης, που χρησιμοποιείται από τη Medicare, για να δείξει τις δυνατότητες αποκατάστασης ενός ατόμου. Το σύστημα έχει βαθμολογία από 0 έως 4 και υποδηλώνει τη δυνατότητα ενός ατόμου, να χρησιμοποιήσει, μια προσθετική συσκευή.

περισσότερα 

Κωδικοί υλικών και ιατρικών διαγνώσεων (ICD-10) - Οδηγίες εγγραφής ιατρών και έκδοσης γνωματεύσεων ΕΚΠΥ

Σας παραθέτουμε έναν πίνακα excel για όλα τα ορθοπεδικά είδη, είτε αφορούν εμπορεύματα ή προϊόντα επί παραγγελία.

περισσότερα